WACAN PROSEDURAL
GAWE
RAINBOW CAKE
Bahan
:
-
Tepung trigu 200 gram.
-
Gula pasir 300 gram
-
Endhog pitik 8 iji.
-
Lenga goreng 300 ml.
-
Vanili bubuk ½ sendhok teh.
-
Uyah ½ sendhok teh.
-
Emulsifer 1 sendhok teh ( supaya adonan
bolu empuk lan alus)
-
Sumba sing aman kanggo panganan: abang,
kuning, ijo, biru lan wungu.
-
Butter cream (krim mertega).
Cara panggawene:
-
Endhog lan gula pasir dimixer nganti
nyampur rata lan alus. Emulsifer ( bahan tambahan ben adonan dadi alus lan
lembut) dicemplungake adonan. Terus dimixer nganti mumbul.
-
Campuren lenga goreng menyang sebagyan
adonan roti, diudhak- udhak nganti nyampur rata.
-
Tepung trigu saka sethitik dicampur
menyang adonan, diudhak-udhak nganti rata tenan.
-
Campuren adonan sing wis diwenehi lenga
goreng mesisan nganti nyampur rata.
-
Adonan didum dadi 6 perangan, diwadahi
mangkok sig akehe padha. Saben mangkok diwenehisumba abang, oranyem kuning, ijo
biru lan wungu.
-
Siapna loyang ukuran 24 x 12 cm sing wis
dilapisi kertas roti lan dipoles tipis wae nganggo mertega. Kukusen adonan mau
kira-kira 20 menit.
-
Yen sekirane wis mateng banjur diangkat,
diangin-anginke dhisik sadurunge ditumpuk.
-
Panggonan kang arep dienggo numpuk
rainbow cake dilemeki kertas roti utawa plastik.
-
Sawise kuwi bolu kukus lagi ditumpuk.
Urut-urutane werna gumantung kesenengane dhewe.
-
Amrih panumpuke tumata rapi, saben
salapis diseseli adonan butter cream.
-
Yen wis numpuk kabeh, bolu kukus ditutup
nganggo adonan butter cream nganti
rata. Perangan ndhuwur bisa diwenehi rerenggan stroberi lan diwur-wuri perman
maneka warna.
-
Bolu kukus ya ranibow cake wis bisa
didhahar kanggo nyamikan.
( kapethik saking panyebar semangat
dening Arkandi Sari)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar